"Peter de Vries" van "De Vries Reiniging Service" is ASPB gediplomeerd Schoorsteenveger en erkend installateur voor het aanpassen of installeren van rookanalen en pellet-kachel onderhoud. 

Waarom uw schoorsteenvegen? En ervoor zorgen dat uw rookkanaal aan de normen voldoet?

Een goed onderhouden en correct geïnstalleerd rookkanaal kunnen veel problemen voorkomen. Door uw schoorsteen op tijd te laten vegen en met enige regelmaat te laten controleren, zorgt u ervoor dat de verbranding in uw kachel en/of haard optimaal blijft. Daarnaast voorkomt u gevaar door eventuele uitstootgassen die ontstaan bij een negatieve verbranding, wat ook slecht is voor uw gezondheid en die van uw omgeving. De kans op schoorsteenbranden wordt ook vors verminderd bij het met regelmaat laten vegen en controleren. 

 

Een mooi, haardvuur kan gezellig zijn, geeft een heerlijke warmte af en zorgt vaak voor sfeer in huis. Maar het niet goed onderhouden kan voor een vervelende en zelfs levensbedreigende situatie zorgen!

Door te laten controleren dat uw kanaal aan de brandveiligheid wetten en normen voldoet, zorgt u ervoor dat de kans op schoorsteenbranden en (eventuele) Rookschade(s) worden geminimaliseerd!

Ons advies is dit altijd door een (erkend) bedrijf te laten doen! Deze weten namelijk waar een rookkanaal aan moet voldoen en wat er veilig is. Zo wordt u juist geïnformeerd en kunt u ervan uitgaan dat uw rookkanaal correct en met deugdelijk materiaal wordt aangepast en/of geinstalleerd. 

 

Is Het Verplicht?

Het is in Nederland (nog) niet verplicht uw schoorsteen te laten vegen. In Duitsland is dit wel het geval. Echter worden de regels omtrent haarden en kachels wel steeds strenger i.v.m. de vele schoorsteenbranden en rookoverlast bij buren en omgeving.

Wel is het vaak zo dat al u de schoorsteen niet door een erkend bedrijf heeft laten vegen en er wel brand uitbreekt uw verzekering niks uitkeert. Met als verweer wordt dat u slecht - geen of verkeerd onderhoud heeft uitgevoerd. Om dit te voorkomen adviseren wij u bij alle op hout gestookte kachels minimaal 1x per jaar te laten vegen. En bij gaskachels 1x per 3 jaar. 

Vanaf (2019) gaat de overheid meer actie ondernemen op overlast door rook. Teveel of stinkend rook uit een haard, komt meestal door verkeerd stoken of met slecht hout stoken (te nat hout) zorgt ook voor rookoverlast. Om uw hout te controleren op vochtigheid raden wij u een vochtigheidsmeter aan. Hout van bijvoorbeeld de bouwmarkt is vaak nog erg nat, dit is met het blote oog niet te zien. Bij overlast meldingen kunt u bezoek krijgen van inspectie, er kunnen dan boetes of een stookverbod aan u worde opgelegd. 

Zorg ervoor dat u de schoorsteen laat vegen door een erkend schoorsteenveger. (met een diploma; gezel schoorsteenveger of meester schoorsteenveger);

Onze voorkeur voor het vegen van uw schoorsteen is van boven af vegen! Wij vegen alleen van onder als het niet anders kan of als de klant dit beslist wenst. 

U ontvangt na het vegen altijd een bon van ons wat u kunt gebruiken als uw veegbewijs. Bon kwijt? Geen probleem, u kunt hem altijd opvragen bij ons op kantoor.

 

DIRECT - Online een Veegafspraak inplannen?
Dat kan hieronder: 

================================================

Veegafspraak inplannen

 Via de "knop" hierboven kunt u direct online een afspraak inplannen;

1. Vul uw postcode in
2. Klik de actie of afdeling aan waarvoor u een afspraak wenst.
3. Kies een datum/tijdstip voor de afspraak; 
(het systeem geeft aansluitende tijden/datums weer staan uw gewenste datums er niet tussen kunt u altijd even mailen of bellen voor de overige mogelijkheden.

4. vul uw naam / adres / contact gegevens in;
yes UW AFSPRAAK IS INGEPLAND 
mail U ontvangt de bevestiging per mail en/of per post , het kan wel eens voorkomen dat er een fout in de planning staat of dat er een ander persoon tegelijk met u aan het boeken was waardoor er een dubbele boeking wordt ingepland indien dit gebeurd nemen wij uiteraard contact met u op om de afspraak opnieuw in te plannen. 

 

 

Schoorsteenvegen ( Uw Schoorsteenveger...)

Schoorsteenvegen ( Uw Schoorsteenveger...)

Onze schoorsteenveger "Peter de Vries" is gediplomeerd "Gezel-Schoorsteenveger". Met zijn jarenlange werkervaring geniet hij met volle passie van zijn vak. - Plan hier DIRECT online UW VEEGAFSPRAAK in! ; - Lees meer informatie m.b.t. schoorsteenvegen; 1ste keer vegen? Zoja nu €40,- incl. btw en geen voorrijkosten (indien u in ons werkgebied woont!)

Vogelnest verwijderen uit rookkanaal

Vogelnest verwijderen uit rookkanaal

Last van vogels in uw rookkanaal? Neem dan ten alle tijden contact op met een schoorsteenveegbedrijf! Vogels zijn lieve beestjes maar kunnen voor veel gevaarlijke problemen zorgen als ze zich gaan nestelen in uw rookkanaal / schoorsteen!

Extra Service's

Extra Service's

Wij verlenen ook extra service naast het vegen van uw schoorsteen. Zoals het verwijderen van nesten of het plaatsen van dingen. Daarnaast geven wij ook graag advies en informatie aan u over stoken en meer. Kijk hier voor meer informatie hierover en de tarieven.

Schoorsteenkappen

Schoorsteenkappen

Wij kunnen diverse schoorsteenkappen bij u leveren & eventueel plaatsen van een goede kwaliteit! U kunt bij ons kiezen wat voor soort kap u wilt. Ook qua budget zijn er verschillende keuzes. Neem gerust een kijkje of neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Staat uw gewenste soort kap of juiste maat hier niet tussen? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn!