Extra Service's

Wij verlenen ook extra service naast het vegen van uw schoorsteen. Zoals het verwijderen van nesten of het plaatsen van dingen. Daarnaast geven wij ook graag advies en informatie aan u over stoken en meer. Kijk hier voor meer informatie hierover en de tarieven.

Tarieven:

Afdeling Haarden & Kachels (Overige Werkzaamheden)

Camera inspectie rookkanaal
€120,00
Maatwerk omkokering rookkanaal (prijs op aanvraag)
Vrijblijvende prijsopgave opmaken m.b.t. installatie / aanpassing rookanalen (kosteloos bezoek)
Camera inspectie rookkanaal
€120,00
Metselwerk schoorsteen onderhoud - SteamPlus Reiniging en Impregneren
€140,00
Metselwerk schoorsteen onderhoud - SteamPlus Reiniging
€80,00
Waterdicht Sealen van de schoorsteen
€75,00
Schoorsteenkap leveren/plaatsen (prijs op aanvraag , verschilt per kap of zie bij verkoop rookkanaal en kachel materiaal)Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor onderstaande diensten:

* Het plaatsen van een kap
* Doortrekken van een flex rookkanaal; (prijs in overleg)
* Levering van Enkelwandige of dubbelwandige kanalen en aansluitmaterialen; (prijzen in overleg)
* Levering van diverse andere producten.
* Verwijderen / dichtmaken van uw schoorsteen!
* Voegwerk/ of herstelwerkzaamheden aan uw schoorsteen!

Wij hebben keuzes in verschillende soorten kappen. De tarieven hierbij vermeld zijn inclusief het plaatsen voor u. Voor meer informatie en de tarieven hiervoor kunt u hieronder verder klikken:

 
Klik hier voor onze kappen overzicht

 Voor een overzicht van al onze bij verkoop producten en prijzen kunt u contact met ons opnemen.

Leuke informatieve video's:

 
======================================

 • Vogels & Vogelnesten in uw rookafvoerkanaal

  2019: vogelnest verwijderd door dvrservice

  Vogels zijn lieve beestjes, echter kunnen deze m.b.t. een rookkanaal voor problemen en zelfs gevaar zorgen! Indien het kanaal op het dak niet is voorzien van een kap met gaas of een andere optie om dit tegen te gaan, komt het vaak voor dat er vogels in uw rookkanaal gaan nesten.

  Deze nesten kunnen zeer gevaarlijk zijn! Een nest in uw rookkanaal kan namelijk zorgen voor een schoorsteenbrand!


  Vaak is het te merken dat er een nest in het kanaal zit doordat er vogels te zien zijn boven op het dak bij uw kanaal. Of dat u vogels vindt in uw kachel/haard. (dood of levend)

  Indien u denkt een nest te hebben of als u dit wenst te voorkomen vraag uw schoorsteenveger dan om advies of om langs te komen. Als er een nest in zit kan deze door de schoorsteenveger worden verwijderd en kan er worden gekeken voor een oplossing om dit in de toekomst te voorkomen.

  Andere dieren die graag huisvesten in schoorsteenkanalen zijn o.a. Vleermuizen.

  ===================================================
  • Schoorsteen Renovatie /Herstel

  Naast het kanaal is het metselwerk en de buitenkant van de schoorsteen zelf ook zeer belangrijk dat deze in goede staat is.

  Indien dit niet het geval is kan dit o.a. zorgen voor lekkages, rookschade, Vochtschade, mos en alg vorming ect..

  Ook kan het er voor zorgen dat indien u gaat stoken uw haard/kachel niet de juiste trek krijgt waardoor het stoken niet goed wilt of niet goed gaat (waardoor er weer veel creosoot vorming kan ontstaan).

  Onze voeger (Abe de Jong – eigenaar van Voegbedrijf Heerenveen) is u graag van dienst met het complete herstel of renovatie van uw schoorsteen. Daarnaast kunnen wij u na het herstel ook van dienst zijn met het Steamplus reinigen van de schoorsteen en het daarna voor u behandelen met anti-alg mos en impregneren.

  Zo weet u zeker dat de schoorsteen er de komende 10 jaar weer tegenaan kan en u daar geen belemmeringen of uiteindelijk nog hogere kosten door krijgt.

  Wij komen geheel kosteloos en vrijblijvend langs voor het opmaken van een vrijblijvende offerte, advies en informatie.
  =================================================

  • Schoorsteen Reiniging , Anti alg/mos behandeling & Impregneren

   Als het metselwerk van uw schoorsteen in goede staat is, dan is de volgende stap het laten reinigen en impregneren.

   Dit is altijd Zinvol! U verzadigt uw schoorsteen met een vloeistof of crème welke er weer voor zorgt dat er een beschermlaag komt op uw schoorsteen. Door deze beschermlaag voorkomt u dat algen en mossen zich opnieuw kunnen vasthechten aan het metselwerk. Deze beschermlaag zit niet alleen op het metselwerk maar trekt ook daadwerkelijk in de schoorsteen. Hierdoor zullen de stenen en het voegwerk geen regenwater meer opnemen, waardoor het metselwerk droog blijft.

   Een schoorsteen die nat wordt en vervolgens deze natheid door laat slaan naar binnen, zal binnen in huis schade kunnen aanrichten. Het is dan ook verstandig om uw schoorsteen om de zoveel tijd te laten reinigen en impregneren. Voordat u deze werkzaamheden laat verrichten is het verstandig eerst een aantal zaken na te lopen en indien nodig dit eerst te laten doen:

   Controleren of het Voegwerk nog in goede staat is.
   Wanneer dit niet zo is, heeft impregneren geen zin. Dit dient dus eerst te worden hersteld. Het beste is oude voegwerk laten verwijderen en opnieuw laten voegen. Zo weet u altijd zeker dat het goed zit.

  2. Controleren of het loodwerk/loodslab nog in goede staat is.
  Als dit niet het geval is dan ook heeft impregneren geen zin. Als het loodwerk niet in goede staat is dan kan dit voor vochtdoorslag en lekkage zorgen in uw woning.

  3. Controleren of de bovenzijde van de schoorsteen is behandeld met een waterdicht membraan. (schoorsteen sealen);
  Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van vloeibaar rubber of het product “Wykamol Technoseal afdichtingsmembraan”.

  4. Reiniging van de schoorsteen, Zorg ervoor dat uw schoorsteen geheel vrij / schoon is gemaakt van algen en mossen.
  Pas als hij gereinigd is kan er worden geïmpregneerd.

 • Voordelen van deze werkzaamheden aan uw schoorsteen zijn:

  1. De schoorsteen kan wel ademen door het impregneermiddel maar laat geen vocht meer naar binnen toe, vochtdoorslag wordt dus voorkomen.

  2. Doordat het metselwerk niet meer nat wordt zullen er ook geen schimmels en algen meer op groeien of met mindere maten.
  Ze kunnen zich in ieder geval niet meer hechten aan de stenen zelf. Als ze wel weer voorkomen zal dit licht zijn en is het er zo af te reinigen doordat het wordt beschermd door het impregneermiddel.

  3. Doordat de schoorsteen niet meer nat wordt zal zure regen ook de stenen en het voegwerk niet meer aantasten.

  4. Doordat uw schoorsteen niet meer nat wordt kan er geen vorstschade meer ontstaan aan het metselwerk en voegwerk.

  5. De schoorsteen wordt minder snel vuil.
  De bevuiling kan zich door het impregneermiddel niet meer vast hechten aan de stenen. Waardoor het makkelijk eraf te reinigen is tot dat het middel is uitgewerkt.

  6. Zowel het metselwerk als voegwerk gaan langer mee en blijven langer mooi door de beschermlaag.

  ==============================================
  • Installeren/ aanpassen van (flex) Rookkanalen

   

  Een juist geïnstalleerd rookafvoer kanaal is belangrijk! Voor uw veiligheid en dat van uw omgeving.

  De Vries Reiniging Service is een erkend specialist op gebied van rookkanalen, kachels & haarden. U kunt bij ons terecht voor het installeren van een geheel nieuw kanaal of voor het aanpassen van een bestaand rookkanaal. Ook voor het doortrekken van Flexibele rookkanalen kunt u bij ons terecht.

  Omdat de wensen en situaties altijd verschillen bij deze werkzaamheden, komen wij eerst geheel kosteloos & vrijblijvend bij u langs bij een offerte aanvraag. Zo kunnen wij de situatie bekijken, uw wensen aanhoren, uw vragen beantwoorden en kijken wat er nodig is. Na dit bezoek ontvangt u van ons de vrijblijvende offerte.
  Daarnaast kunt u alles wat er nodig is qua materiaal voor het aanleggen of aanpassen van een rookkanaal ook bij ons alleen bestellen zodat u het zelf kan installeren.

  Indien wij de installatie uitvoeren werken wij echter alleen met materiaal dat bij ons vandaan komt. Wij bestellen namelijk bij onze vaste leveranciers, waarvan wij weten dat dit goedgekeurd en goed materiaal is.
  Helaas is er op het net veel materiaal goedkoper te koop, maar deugt het materiaal vaak niet of is het van slechte kwaliteit. Omdat wij wel verantwoordelijk zijn voor uw veiligheid hebben wij besloten daarom niet met andermans materiaal te werken.

   UITZONDERING:

  Mocht u kachelmateriaal hebben besteld bij een kachel speciaal zaak en dit door ons willen laten installeren dan maken wij wel eens een uitzondering. Als u ons de leverancier/fabriek van het door u ingekochte of bestelde materiaal doorgeeft kunnen wij pas aangeven of we u kunnen helpen met uw opdracht of dat wij hier van af zien.

         Installeren van een rookkanaal door de gevel heen naar buiten

        
  Wij krijgen vaak de vraag of dit mogelijk is en mag. Dit is per situatie
         verschillend. Indien u naaste buren heeft wonen waar u bijvoorbeeld
         het kanaal door de gevel wilt laten komen mag dit vaak niet. Ook is er
         kans dat u een vergunning hiervoor moet aanvragen.

         Indien dit wel kan, installeren wij het altijd zo dat het kanaal
       uiteindelijk uitkomt bij uw dak. Alleen een doorvoer door de gevel en
       het hierbij laten doen wij niet!
  ============================================

 • Omkokering

  Wat is een omkokering?

  Een omkokering is een op maat gemaakte bouwwerk van brandveilig materiaal om uw rookkanaal heen.

 • Volgens het bouwbesluit en de brandveiligheidswet is het bijna altijd verplicht een omkokering om uw kanaal heen te plaatsen!

  Echter is het niet verplicht dit door een bedrijf te laten doen. U mag dit ook zelf doen, wel is het zo dat mocht er brand uitbreken door onjuistheden in de omkokering of het ontbreken hiervan dat de verantwoordelijkheid hiervan geheel bij u zelf wordt neergelegd.

  Wij kunnen indien u wenst de omkokering door ons te laten maken hier een vrijblijvende offerte voor opmaken. Indien wij een kanaal bij u gaan installeren kan deze offerte pas worden opgemaakt na installatie i.v.m. de juiste afmetingen en stand van de omkokering.

  Omkokeringen zijn bijvoorbeeld verplicht indien uw rookkanaal door een houtenverdiepingsvloer gaat! Om ervoor te zorgen dat dit niet te heet wordt en daardoor brand kan veroorzaken is een omkokering een must.

Wij zijn o.a. werkzaam in omgeving: