**SteamPlus** Reiniging Methode

Wij werken met het reinigen van uw gevel in eerste instantie door middel van de ** SteamPlus** methode ook wel stoomreiniging genoemd. Dit is 1 van de vriendelijkste manieren voor het onderhouden van uw gevel en de omgeving zelf. Klik hier voor meer informatie.

Waarmee werken wij?

Wij Werken grotendeels met reiniging van gevels door middel van de "Steamplus" methode (stoomreiniging). De Steamplus optie zorgt ervoor dat uw gevel onbeschadigd gereinigd kan worden en ook uw voegwerk dus er niet uit wordt gespoten.

Wat is steamplus?
Dit is een geweldige manier van reinigen. Wat wij o.a. allemaal kunnen hiermee is het volgende:
* Graffiti en verflagen verwijderen zonder gebruik van chemische en/of afbijtmiddelen;
* Kauwgom verwijderen, minimaal 5x sneller dan met andere methoden . Dit scheelt daarom enorm in uren kosten voor onze klanten.
* Reinigen zonder beschadigingen van o.a. (monumentale) gevels, kunstwerken, houten objecten, bestrating ect…
* Verwijderen van: Atmosferische vervuiling, verf, coatings, hars, lijmlagen, wegbelijning ect…
* Desinfectie van- en geurbestrijding bij machines, speeltoestellen, sanitaire ruimten, parkeergarages ect..

SteamPLUS®... bijna geen beschadigingen meer
In tegenstelling tot water-hogedruk reinigt SteamPLUS® niet door inslagkracht ( impact). SteamPLUS® is effectief omdat de vervuiling wordt oververhit ( het zgn. thermoshock effect ). Hierdoor verbreekt de hechting tussen de ondergrond en de vervuiling wordt zonder aantasting van de ondergrond verwijderd. Het kan altijd voorkomen dat er bij oude steen of poreuze stukken steen toch wat kleine gedeelte beschadigd raken.

SteamPLUS®... wat is het verschil tussen lagedruk-stoom en hogedruk-stoom?
Lagedruk- stoom combineert stoom (150°c) met lagedruk (< 50 bar) Door de lage werksnelheid is stoom-lagedruk niet geschikt voor gevel reinigen, kauwgom verwijderen, etc…). Bij SteamPLUS® ( hogedruk-stoom ) ligt de werksnelheid tot 20x hoger, daarom is SteamPLUS® wel geschikt voor reinigen van gevels, kawgom verwijderen, graffiti verwijderen, etc.

SteamPLUS®… gecertificeerd en erkend
Hogedruktrailers met SteamPLUS kunnen desgewenst worden gecertificeerd volgens de SIR-richtlijn (Stichting Industriële Reiniging). SteamPLUS® is geregistreerd, Hogedruktrailers met SteamPLUS zijn voorzien van CE verklaring
en voldoen aan EU richtlijnen (zoals : 2006/42/EG)

SteamPLUS®… geen reinigingsmiddelen nodig
Verflagen, graffiti, atmosferische vervuiling, wegbelijning, coatings, lijmlagen, hars, bitumen, algen, schimmels, etc… Met SteamPLUS® is zonder chemie/reinigings-afbijtmiddelen een verbluffend reinigingsresultaat te behalen!.

SteamPLUS®... desinfectie en geurbestrijding
Bij desinfectie en/of geurbestrijding met SteamPLUS zijn geen toevoegingen nodig, de hoge temperatuur doet het werk en dood de bacteriën. Ook geuren ( zoals urinegeur, geur van voedselresten of uitwerpselen ) worden veroorzaakt door bacteriën. SteamPLUS® neemt de geurveroorzaker weg in plaats van deze te overstemmen.

SteamPLUS®… en Rijksmonumenten
Doordat oude panden en monumenten hiermee gereinigd kunnen worden prijzen gemeente deze manier van reinigen zeker aan. Het is ook de enigste methode die zo vriendelijk is voor het milieu en het pand of object. 

SteamPLUS®... milieuvriendelijk & maatschappelijk verantwoord
• Tot 38% brandstofbesparing ;
• Tot 60% waterbesparing, geen opvang nodig ;
• Geen chemie/reinigingsmiddelen nodig ;
• Zeer lage CO2 emissie ; .

p.s. straalmethodes (zoals zandstralen) raden wij alleen aan bij zwaar bevuilde gevels die op andere manieren echt niet schoon te krijgen zijn.

-------------------------------------------------------------------------

Voordelen gevelreiniging:

• Voorkomt scheuren en andere beschadigingen, regelmatig reinigen kost u minder onderhoudskosten op de lange duur.
• Voorkomt vocht in de spouwmuurisolatie
• Minimaliseert de kans op mossen, algen en schimmels!
• Besparen op energiekosten.
• Meerwaarde taxatie / verkoop woning of bedrijfspand

Nadelen van gevelreiniging:

Het is goed om bekend te zijn met de voor en nadelen van gevelreiniging voordat u het door iemand laat doen of er zelf aan begint. Zo kunt u zelf ook een bewuste keuze maken wat u denkt wat juist is. Uiteraard kunnen wij u daarmee helpen door advies te geven.

Wij bespreken met u een aantal belangrijkste eventuele nadelen:

- Gevelreiniging nadelen -> eventuele directe schade

Een van de grootste nadelen is toch wel de mogelijke schade die u krijgt als u gevelreiniging laat uitvoeren. Met stoomreiniging blijft de schade vaak nihil tot beperkt. Maar we wijzen er wel op dat bij alle soorten reiniging u beschadigde voegen kunt krijgen, bakstenen waar hoekjes van af zijn/gaan en ook putjes in gladde steen. Daarnaast kan ook het voegwerk opgelost raken door de eventuele chemische reinigingsmiddelen die gebruikt worden.

- Gevelreiniging nadelen -> eventuele indirecte schade Sommige nadelen kun u niet direct zien.

Als je bijvoorbeeld een baksteen of natuursteen hebt dan kan vuil de steen beschermen voor het opnemen van overtollig veel vocht. Het is dan mogelijk als het vuil weg is dat de stenen opeens veel vocht kunnen gaan opnemen. Dit kan tot vochtproblemen leiden en ervoor zorgen dat je hier nadelen van ondervindt. Het is daarom nogmaals wel belangrijk om uw gevel ook te laten impregneren om deze kansen zo klein mogelijk tot nihil te maken.

------------------------------------------------------------------------------

Aantal voorbeelden van projecten die wij hebben gereinigd door middel van stoomreiniging?

Klik Hier