Voorkom vogels en nesten in uw rookgasafvoerkanaal!

Schoorsteenveger - Vogelnest verwijderen
Gepubliceerd op: 02-03-2019

Vogels zijn lieve beestjes, echter kunnen deze m.b.t. een rookkanaal voor problemen en zelfs gevaar zorgen! Indien het kanaal op het dak niet is voorzien van een kap met gaas of een andere optie om dit tegen te gaan, komt het vaak voor dat er vogels in uw rookkanaal gaan nesten. Deze nesten kunnen zeer gevaarlijk zijn! Een nest in uw rookkanaal kan namelijk zorgen voor een schoorsteenbrand!

Vaak is het te merken dat er een nest in het kanaal zit doordat er vogels te zien zijn boven op het dak bij uw kanaal. Of dat u vogels vindt in uw kachel/haard. (dood of levend)

Indien u denkt een nest te hebben of als u dit wenst te voorkomen vraag uw schoorsteenveger dan om advies of om langs te komen. Als er een nest in zit kan deze door de schoorsteenveger worden verwijderd en kan er worden gekeken voor een oplossing om dit in de toekomst te voorkomen.

Andere dieren die graag huisvesten in schoorsteenkanalen zijn o.a. Vleermuizen.


Deze vogelnest was enorm en zat muurvast, hoelanger een vogelnest in het kanaal zit des te moeilijker is het om hem eruit te krijgen. Uiteindelijk hebben we hier de schouw moeten openbreken.