Gevel Reiniging & Renovatie

Hoe gaan wij te werk i.v.m. gevelreiniging en/of renovatie? Het is zeer belangrijk dat u als klant wel op de hoogte bent van de voor en nadelen van gevelreiniging.

Voor de dienst Gevel Reiniging en gevelwerken (voegwerk/impregneren,metselwerk/renovatie en herstel) komen wij graag eerst geheel kosteloos & vrijblijvend bij u langs.

Zo kan er worden gekeken naar de volgende punten:
* De staat van uw gevel;
* Soort bevuiling;
* Aantal m2 wordt opgemeten;
* type steen;
* uw wensen.

Naar aanleiding van bovenstaande gegevens kan er een prijsopgave worden opgemaakt en advies en informatie gegeven.

  Kies bestand...
Met gevelreiniging werken wij in eerste instantie met stoomreiniging. Dit is een ideale methode om o.a. gevels te reinigingen. Stoomreiniging is een van de milieuvriendelijkste manieren voor het reinigen van uw gevel. Daarnaast ook 1 van de vriendelijkste manieren voor uw gevel en omgeving zelf.

Waarmee werken wij?

Wij Werken grotendeels met reiniging van gevels door middel van de "Steamplus" methode (stoomreiniging). De Steamplus optie zorgt ervoor dat uw gevel onbeschadigd gereinigd kan worden en ook uw voegwerk dus er niet uit wordt gespoten.

Wat is steamplus?
Dit is een geweldige manier van reinigen. Wat wij o.a. allemaal kunnen hiermee is het volgende:
* Graffiti en verflagen verwijderen zonder gebruik van chemische en/of afbijtmiddelen;
* Kauwgom verwijderen, minimaal 5x sneller dan met andere methoden . Dit scheelt daarom enorm in uren kosten voor onze klanten.
* Reinigen zonder beschadigingen van o.a. (monumentale) gevels, kunstwerken, houten objecten, bestrating ect…
* Verwijderen van: Atmosferische vervuiling, verf, coatings, hars, lijmlagen, wegbelijning ect…
* Desinfectie van- en geurbestrijding bij machines, speeltoestellen, sanitaire ruimten, parkeergarages ect..

SteamPLUS®... bijna geen beschadigingen meer
In tegenstelling tot water-hogedruk reinigt SteamPLUS® niet door inslagkracht ( impact). SteamPLUS® is effectief omdat de vervuiling wordt oververhit ( het zgn. thermoshock effect ). Hierdoor verbreekt de hechting tussen de ondergrond en de vervuiling wordt zonder aantasting van de ondergrond verwijderd. Het kan altijd voorkomen dat er bij oude steen of poreuze stukken steen toch wat kleine gedeelte beschadigd raken.

SteamPLUS®... wat is het verschil tussen lagedruk-stoom en hogedruk-stoom?
Lagedruk- stoom combineert stoom (150°c) met lagedruk (< 50 bar) Door de lage werksnelheid is stoom-lagedruk niet geschikt voor gevel reinigen, kauwgom verwijderen, etc…). Bij SteamPLUS® ( hogedruk-stoom ) ligt de werksnelheid tot 20x hoger, daarom is SteamPLUS® wel geschikt voor reinigen van gevels, kawgom verwijderen, graffiti verwijderen, etc.

SteamPLUS®… gecertificeerd en erkend
Hogedruktrailers met SteamPLUS kunnen desgewenst worden gecertificeerd volgens de SIR-richtlijn (Stichting Industriële Reiniging). SteamPLUS® is geregistreerd, Hogedruktrailers met SteamPLUS zijn voorzien van CE verklaring
en voldoen aan EU richtlijnen (zoals : 2006/42/EG)

SteamPLUS®… geen reinigingsmiddelen nodig
Verflagen, graffiti, atmosferische vervuiling, wegbelijning, coatings, lijmlagen, hars, bitumen, algen, schimmels, etc… Met SteamPLUS® is zonder chemie/reinigings-afbijtmiddelen een verbluffend reinigingsresultaat te behalen!.

SteamPLUS®... desinfectie en geurbestrijding
Bij desinfectie en/of geurbestrijding met SteamPLUS zijn geen toevoegingen nodig, de hoge temperatuur doet het werk en dood de bacteriën. Ook geuren ( zoals urinegeur, geur van voedselresten of uitwerpselen ) worden veroorzaakt door bacteriën. SteamPLUS® neemt de geurveroorzaker weg in plaats van deze te overstemmen.

SteamPLUS®… en Rijksmonumenten
Doordat oude panden en monumenten hiermee gereinigd kunnen worden prijzen gemeente deze manier van reinigen zeker aan. Het is ook de enigste methode die zo vriendelijk is voor het milieu en het pand of object. 

SteamPLUS®... milieuvriendelijk & maatschappelijk verantwoord
• Tot 38% brandstofbesparing ;
• Tot 60% waterbesparing, geen opvang nodig ;
• Geen chemie/reinigingsmiddelen nodig ;
• Zeer lage CO2 emissie ; .

p.s. straalmethodes (zoals zandstralen) raden wij alleen aan bij zwaar bevuilde gevels die op andere manieren echt niet schoon te krijgen zijn.

-------------------------------------------------------------------------

Voordelen gevelreiniging:

• Voorkomt scheuren en andere beschadigingen, regelmatig reinigen kost u minder onderhoudskosten op de lange duur.
• Voorkomt vocht in de spouwmuurisolatie
• Minimaliseert de kans op mossen, algen en schimmels!
• Besparen op energiekosten.
• Meerwaarde taxatie / verkoop woning of bedrijfspand

Nadelen van gevelreiniging:

Het is goed om bekend te zijn met de voor en nadelen van gevelreiniging voordat u het door iemand laat doen of er zelf aan begint. Zo kunt u zelf ook een bewuste keuze maken wat u denkt wat juist is. Uiteraard kunnen wij u daarmee helpen door advies te geven.

Wij bespreken met u een aantal belangrijkste eventuele nadelen:

- Gevelreiniging nadelen -> eventuele directe schade

Een van de grootste nadelen is toch wel de mogelijke schade die u krijgt als u gevelreiniging laat uitvoeren. Met stoomreiniging blijft de schade vaak nihil tot beperkt. Maar we wijzen er wel op dat bij alle soorten reiniging u beschadigde voegen kunt krijgen, bakstenen waar hoekjes van af zijn/gaan en ook putjes in gladde steen. Daarnaast kan ook het voegwerk opgelost raken door de eventuele chemische reinigingsmiddelen die gebruikt worden.

- Gevelreiniging nadelen -> eventuele indirecte schade Sommige nadelen kun u niet direct zien.

Als je bijvoorbeeld een baksteen of natuursteen hebt dan kan vuil de steen beschermen voor het opnemen van overtollig veel vocht. Het is dan mogelijk als het vuil weg is dat de stenen opeens veel vocht kunnen gaan opnemen. Dit kan tot vochtproblemen leiden en ervoor zorgen dat je hier nadelen van ondervindt. Het is daarom nogmaals wel belangrijk om uw gevel ook te laten impregneren om deze kansen zo klein mogelijk tot nihil te maken.

------------------------------------------------------------------------------

Aantal voorbeelden van projecten die wij hebben gereinigd door middel van stoomreiniging?

Klik Hier

----------------------------------------------------------------------------
Voegwerk/herstel/metselwerk:

Het voegwerk en de staat van de stenen zijn zeer belangrijk voor het goed onderhouden van uw gevel. Indien dit niet in goede staat is zult u op ten duur altijd problemen krijgen met bijvoorbeeld vocht, schimmels, verzakkingen enz.. Eigenlijk alles wat u maar kunt bedenken. Wij adviseren per klus wat de staat van uw voegwerk dient te zijn voor een goed resultaat en dat uw gevel er weer 10 jaar tegen aan kunt.

Waarom Impregneren?

Door de gevel te impregneren heeft u veel minder hinder van vocht in uw stenen van de woning/gebouw. Het zorgt ervoor dat het gevelwerk van uw woning goed beschermd zal zijn tegen allerlei invloeden van buitenaf. Uw woning krijgt als het ware een beschermlaag.

Het is een investering die u vanzelf terug gaat verdienen. Dit komt enerzijds door het vuil dat zich met de tijd aan de gevel probeert te hechten en anderzijds door het vocht dat vroeg of laat de aanval in zal zetten. Het is interessant om het te laten doen door tal van redenen, die vooral te maken hebben met een mogelijke beschadiging van uw gevel. Zo kunt u last krijgen van schimmel overlast aan de binnenzijde, wanneer de gevel “doorslaat” en het vocht dus een web heeft gevonden door uw stenen heen.

Daarnaast kunt u op deze manier de witte vlekken door zoutuitslag voorkomen en is de kans ook kleiner dat u te maken zal krijgen met vorstschade! Een poreuze gevel neemt veel water in zich op en dit kan bij bevriezing tot ongeveer 10% uitzetten, waardoor er schade aan de gevel kan ontstaan. Met impregneren kunt u dit voorkomen, doordat het vocht dan niet langer de kans heeft om de gevel binnen te dringen. Tenslotte kun je hardnekkige mos- en algenvorming voorkomen en zorg je ervoor dat de isolerende waarde van de gevel optimaal gewaarborgd blijft.

Het voegwerk en metselwerk dient in orde te zijn voor de optimale werking van het impregneermiddel. Indien er de klant er voor kiest bij advies van ons om toch alleen te reinigen en impregneren met slechte voegen. Vervalt de 10 jaar garantie voor het impregneren.


LET OP: Impregneren is vocht en vuil werend niet voorkomend! Hier wordt vaak de fout gemaakt of de mensen worden verkeerd geïnformeerd. Er zal altijd wel vuil op de gevel komen alleen deze kan zich niet meer in grote mate hechten zolang het impregneermiddel in werking is.

 

Wij zijn o.a. werkzaam in omgeving: