• darkblurbg
  Uw Reinigingsspecialist.....
 • darkblurbg
  Uw Schoorsteenveger....
 • darkblurbg
  Uw Specialist in Ventilatie...
 • darkblurbg
  Uw Gevelspecialist...
 • darkblurbg
  Opleveringsschoonmaakwerkzaamheden
 • darkblurbg
  Huishoudelijke Hulp (schoonmaak)
 • darkblurbg
  Strijkservice

Peter de Vries van "De Vries Reiniging Service" is ASPB Gediplomeerd Schoorsteenveger!Ondertussen heeft hij jarenlange werkervaring opgedaan in dit vak waar hij zo van kan genieten. Het vak schoorsteenvegen is dan ook echt een passie van hem :) .


Het met regelmaat laten vegen van uw rookafvoerkanaal is essentieel voor een goede branding in uw kachel, uw gezondheid en dat van uw omgeving. Ook is het belangrijk om uw haard en rookkanaal goed te laten onderhouden om schoorsteenbranden te voorkomen!Een mooi, haardvuur is gezellig, geeft heerlijke warmte en sfeer. Maar het niet goed onderhouden kan voor vervelende en zelfs levensbedreigende situatie zorgen!

Het is in Nederland nog niet verplicht net zoals in Duitsland, wel worden de regels jaarlijks strenger in dit vak. Echter is het vaak wel zo indien u de schoorsteen niet heeft laten vegen door een erkende schoorsteenveger, en er wel brand uitbreekt, uw verzekering vaak dan ook niks uitkeert. Met als verweer dat u onjuist of geen onderhoud heeft laten uitvoeren om dit te voorkomen.
Om dit te voorkomen adviseren wij bij alle haarden/kachels die op hout stoken minimaal 1x per jaar te laten vegen, en op gas 1x per 3 jaar.


Zorg ervoor dat u het dan laat vegen door een erkend (gediplomeerd) schoorsteenveger.
(type diploma’s: Gezel schoorsteenveger of Meester Schoorsteenveger)

Onze voorkeur gaat uit naar van boven af vegen! Tenzij dit niet anders kan of als de klant dit echt niet wenst. Dan zal er van onderaf worden geveegd.

U ontvangt van ons na het vegen een bon/factuur wat geldig is als veegbewijs voor brandweer en verzekering. Onze schoorsteenvegers zijn allemaal gediplomeerd (Gezel Schoorsteenveeg Diploma van de ASPB) en hebben jarenlange kennis en ervaring opgedaan.

Hoe gaan wij te werk?

 1. Eerst wordt alles vanaf beneden afgedekt, zodat uw kamer tijdens het vegen niet onder het roet komt te zitten.
 2. Daarna zal er van bovenaf worden geveegd;
 3. Tijdens het vegen zal er van boven af worden gekeken of daar alles nog in orde is. Er wordt dan eventueel gekeken naar: de kap, vonkengaas, vogelnesten ect..
 4. Alle roet/creosoot wat naar beneden is gekomen zal worden opgeruimd en uw kachel wordt uitgezogen.
 5. Het kanaal wordt van beneden af nog een keer nagekeken, bij eventuele bochten ook (indien nodig nog een keer van onder geveegd.
 6. Tussendoor of tijdens ons bezoek kunt u altijd advies of vragen stellen, wij nemen graag de tijd voor u om u juist te informeren of om te kijken of we u ergens mee kunnen helpen. Veiligheid voor alles dus vraag maar raak.
 7. U ontvangt na het vegen een bon van de schoorsteenveger dat door beide wordt ondertekend voor akkoord van de dienstlevering. Indien op rekening dan wordt u de factuur nogmaals nagestuurd. (deze factuur/bon is tevens uw veegbewijs voor het komende jaar)

Op deze bon staat vermeld op welk adres er is geveegd. Mochten er complicaties zijn of zijn geweest dan zal de schoorsteenveger dit ook hierop vermelden.

Mocht u deze bon kwijtraken dan is deze altijd bij ons op te vragen op kantoor.

 

Schoorsteenvegen

Schoorsteenvegen

Onze Schoorsteenveger Peter de Vries is gediplomeerd schoorsteenveger met veel passie voor het vak. Hij is u graag van dienst met: * Het vegen van uw rookkanalen; * Gratis advies en informatie te geven over bijvoorbeeld verantwoord stoken.

Extra Service's

Extra Service's

Wij verlenen ook extra service naast het vegen van uw schoorsteen. Zoals het verwijderen van nesten of het plaatsen van dingen. Daarnaast geven wij ook graag advies en informatie aan u over stoken en meer. Kijk hier voor meer informatie hierover en de tarieven.

Schoorsteenkappen

Schoorsteenkappen

Wij kunnen diverse schoorsteenkappen bij u leveren & eventueel plaatsen van een goede kwaliteit! U kunt bij ons kiezen wat voor soort kap u wilt. Ook qua budget zijn er verschillende keuzes. Neem gerust een kijkje of neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Staat uw gewenste soort kap of juiste maat hier niet tussen? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn!